Binance vs. Gemini Bitcoin Exchange Comparison

[Part 1] KAVA Historical AMA Tracker! (Questions & Answers)

ATTN: These AMA questions are from Autumn 2019 - before the official launch of the Kava Mainnet, and it's fungible Kava Token.
These questions may no longer be relevant to the current Kava landscape, however, they do provide important historical background on the early origins of Kava Labs.
Please note, that there are several repeat questions/answers.

Q1:

Kava is a decentralized DEFI project, why did you implement the countries restrictions to run the node? Will there be such restrictions by the time of the mainnet?

Q2:

According to the project description it has been indicated that staking reward (in KAVA tokens) varies from 3 to 20% per annum. But how will you fight with inflation?

We all know how altcoins prices are falling, and their bottom is not visible. And in fact, we can get an increase in the number of tokens for staking, but not an increase in the price of the token itself and become a long-term investor.

  • Answer: Kava is both inflationary with block rewards, but deflationary when we burn CDP fees. Only stakers who bond their Kava receive inflationary rewards - users and traders on exchanges do not get this. In this way, rewards are inflated, but given to stakers and removed value from the traders who are speculating like a tax. The Deflationary structure of fees should help counterbalance the price drops from inflation if any. In the long-term as more CDPs are used, Kava should be a deflationary asset by design if all things go well

Q3:

In your allocation it is indicated that 28.48% of the tokens are in the "Token treasury" - where will these tokens be directed?

  • Answer: Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released.
  • No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q4:

Such a platform (with loans and stable coins) is just the beginning since these aspects are a small part of many Defi components. Will your team have a plan to implement other functions, such as derivatives, the dex platform once the platform is successfully launched?

  • Answer: We believe Kava is the foundation for many future defi products. We need stable coins, oracles, and other infrastructure first that Kava provides. Once we have that, we can apply these to derivatives and other synthetics more easily. For example, we can use the price feeds and USDX to enable users to place 100x leverage bets with each other. If they both lock funds into payment channels, then they can use a smart contract based on the price feed to do the 100x trade/bet automatically without counter party risk. In this way, Kava can expand its financial product offerings far beyond loans and stable coins in the future.

Q5:

There are several options for using USDX on the KAVA platform, one of which is Margin Trading / Leverage. Is this a selection function or a compulsory function? Wondering since there are some investors who don`t like margin. What is the level of leverage and how does a CDP auction work?

  • Answer: This is a good #Q . Kava simply provides loans to users in USDX stable coins. What the users do is completely up to them. They can use the loans for everyday payments if they like. Leverage and hedging are just the main use cases we foresee - there are many ways people can use the CDP platform and USDX.

Q6:

Most credit platforms do not work well in the current market. What will you do to attract more people to use your platform and the services you provide? Thank you

  • Answer: Most credit platforms do not work well in the current market? I think that isn't correct at least for DeFi. Even in the bear market, MakerDao and Compound saw good user growth. Regardless, our efforts at Kava to build the market are fairly product and BD focused. 1) we build more integrations of assets and expand financial services to attract new communities and users. 2) we focus on building partnerships with high quality teams to promote and build Kava's core user base. Kava is just the developer. Our great partners like Ripple, Stakewith.Us, P2P, Binance - they have the real users that demand Kava. They are like our system integrators that package Kava up nicely and present it to their users. In order to grow, we need to deepen our partnerships and bring in new ones around the world.

Q7:

KAVA functions as a reserve currency in situations where the system is undercollateralized. In such cases new KAVA is minted and used to buy USDX off the market until USDX becomes safely overcollateralized.

Meaning, there will be no max supply of KAVA?

  • Answer: Yes, there is no max supply of Kava.

Q8:

Why Kava?

  • Answer: ...because people are long BTC and the best way to go long BTC without giving up custody is Kava's platform. Because it is MakerDao for bitcoin. Bitcoin has a 10x market cap of ETH and Maker is 10x the size of Kava. I think we're pretty undervalued right now.

Q9:

How do you plan to make liquidity in Kava?

  • Answer: Working with Binance for the IEO and as the first exchange for KAVA to trade on will be a huge boost in increasing the liquidity of trading KAVA.

Q10:

Most crypto investors or crypto users prefer easy transaction and low fees, what can we expect from KAVA about this?

  • Answer: Transaction fees are very low and confirm if seconds. The user experience is quite good on Tendermint-based blockchains.

Q11:

How do I become a note validator on KavA?

Q12:

It is great to know that KAVA is the first DEFI-supported project sponsored by Binance Launchpad, do you think this is the meaning that CZ brings: Opening the DEFI era, as a leader, you feel like how ?

  • Answer: We are the first DeFi platform that Launchpad has supported. We are a very strategic blockchain for major crypto like BNB. Kava's platform will bring more utility to the users of BNB and the Binance DEX. It feels good of course to have validation from the biggest players in the space like Cosmos, Ripple, CZ/Binance, etc.

Q13:

Since decentralized finance applications is already dominating, how do you intend to surpass those leading in the market?

  • Answer: The leaders are only addressing ethereum. BTC, XRP, BNB, ATOM is a much larger set to go after that current players cannot.

Q14:

What does Ripple play in the Kava's ecosystem, since Ripple is like a top tier company and it’s impressive that you are partnered with them?

  • Answer: Ripple is an equity investor in Kava and a big supporter of our work in cross-chain settlement research and implementations. Ripple's XRP is a great asset in terms of users and liquidity that the Kava platform can use. In addition, Ripple's money service business customers are asking for a stable coin for remittances to avoid the currency heading risk that XRP presents. Ripple will not use USDC or other stable coins, but they are open to using USDX as it can be XRP-backed.

Q15:

Considering the connectivity, Libra could be the biggest competitor if KAVA leverages interchain for efficiency.

  • Answer: With regard to USDX, it is important to understand the users interacting with the Kava blockchain have no counterparty that people could go after for legal actions. A user getting a USDX loan has no counterparty. The software holds the collateral and creates the loan. The only laws that would apply are to the very users that are using the system.

Q16:

Wonder how KAVA will compete with the tech giants

  • Answer: Libra is running into extreme issues with the US Senate and regulators. Even the G7-G20 groups are worried. Its important to understand that Libra is effectively a permissioned system. Only big companies that law makers can go after are able to run nodes. In Kava, nodes can be run by anyway and our nodes are based all over the world. It's incredibly hard for a law maker to take down Kava because they would need to find and legally enforce hundreds of business in different jurisdictions to comply. We have an advantage in this way over the larger projects like Libra or Clayton.

Q17:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Technical risk is unavoidable for DeFi. Only time will tell if a system is trustworthy and its never 100% that it will not fail or be hacked. This is true with banks and other financial systems as well. I think for DeFi, the technical risk needs to be priced in to the expected returns to compensate the market. DeFi does have a better user experience - requiring no credit score, identity, or KYC over centralized solutions.
  • With our multi-collateral CDP system, even with it overcollateralized, people can get up to 3x leverage on assets. Take 100 USD in BTC, get a USDX loan for 66 USDX, then buy $66 BTC and do another loan - you can do this with a program to get 3x leverage with the same risk profile. This is enough for most people.
  • However, it will be possible once we have Kava's CDP platform to extend it into products that offer undercollateralized financial products. For example, if USER 1 + USER 2 use payment channels to lock up their USDX, they can use Kava's price feeds to place bets between each other using their locked assets. They can bet that for every $1 BTC/USD moves, the other party owes 3x. In this way we can even do 100x leverage or 1000x leverage and create very fun products for people to trade with. Importantly, even in places where margin trading is regulated and forbidden, Kava's platform will remain open access and available.

Q18:

In long-term, what's the strategy that KAVA has for covering the traditional finance users as well? Especially regarding the "stability"

  • Answer: Kava believes that stable coins should be backed not just by crypto or fiat, but any widely used, highly liquid asset. We think in the future the best stablecoin would be backed by a basket of very stable currencies that include crypto and fiat or whatever the market demands.

Q19:

Compound, maker they're trying to increase their size via the competitive interests rates. THough it shows good return in terms of growth rate, still it's for short-term. Wonder other than financial advantage, KAVA has more for the users' needs?

  • Answer: Robert, the CEO of Compound is an investor and advisor to Kava. We think what Compound does with money markets is amazing and hope to integrate when they support more than just Ethereum assets. Kava's advantage vs others is to provide basic DeFi services like returns on crypto and stable coins today when no other platform offers that. Many platforms support ETH, but no platform can support BTC, XRP, BNB, and ATOM in a decentralized way without requiring centralized custody of these assets.

Q20:

The vast majority of the cryptocurrency community's priorities is symbolic pricing. When prices rise, the community rejoices and grows. When they fall, many people begin to cast in a negative way. How will KAVA solve the negative problem when the price goes down? What is your plan to strengthen and develop the community to persuade more people to look at the product than the price?

  • Answer: We believe price is an important factor for faith in the market. One of Kava's key initiatives was selecting only long-term partners that are willing to work with kava for 2 years. That is why even after 6 months, 0 private investor or kava team tokens will be liquid on the market.
  • We believe not in fast pumps and then dumps that destroy faith, but rather we try and operate the best we can for long-term sustainable growth over time. It's always hard to control factors in the market, and some factors are out of our control such as BTC price correlations, etc - however, we treat this like a public company stock - we want long-term growth of Kava and try to make sure our whole community of Kava holders is aligned with that the best we can.

Q21:

Do you have any plans to attract non-crypto investors to Kava and how? What are the measures to increase awareness of kava in non-crypto space?

  • Answer: We are 100% focused on crypto, not the general market. We solve the problems of crypto traders and investors - not the average grandma who needs a payment solution. Kava is geared for decentralized leverage and hedging.

Q22:

Adoption is crucial for all projects and crypto companies, what strategy are you gonna use/follow or u are now following to get Kava adopted and used by many people all over the world?

Revenue is an important aspect for all projects in order to survive and keep the project/company up and running for long term, what are the ways that Kava generates profits/revenue and what is its revenue model?

  • Answer: We have already partnered with several large exchanges, long-term VCs, and large projects like Ripple and Cosmos. These are key ways for us to grow our community. As we build support for more assets, we plan to promote Kava's services to those new communities of traders.
  • Kava generates revenue as more people use the platform. As the platform is used, KAVA tokens are burned when users pay stability fees. This deflates the total supply of Kava and should in most cases give rise to the value of KAVA like a stock-buyback in the public markets.

Q23:

In order to be success in Loan project of Cryptocurrency, I think marketing is very important to make people using this service without any registration. What is main strategy for marketing?

  • Answer: Our main strategy is to build a great experience and offer products that are not available to communities with demand. Currently no DeFi products can serve BTC users for example. Centralized exchanges can, but nothing truly trustless. Kava's platform can finally give the vast audiences of BTC, BNB, and ATOM holders access to core DeFi services they cannot get on their own due to the smart contract limitations of those platforms.

Q24:

Currently, some project have policies for their ambassadors to create a contribution and attract recognition for the project! So the KAVA team plans to implement policies and incentives for KAVA ambassadors?

  • Answer: Yes, we will be creating a KAVA ambassador program and releasing that soon. Please follow our social media channels to learn about it in the coming weeks.

Q25:

Currently there are so many KAVA tokens sold on exchanges, why is this happening while KAVA is going to IEO on Binance? Are those KAVA codes fake or not?

  • Answer: For everyone's safety, please understand Kava tokens do not exist yet and they will only exist starting with the Binance IEO. Any other token listings or offerings of Kava are not supported by Kava Labs and I highly discourage you all from trying to get them there. It is most likely a big scam. Please only trust Binance for this.

Q26:

KAVA have two tokens, the first is called Kava - a governance and staking token; the second is called USDX - an algorithmically managed crypto-backed stable coin. What are the advantages of USDX compared to other stablecoins such as: USDT, USDC, TUSD, GUSD, ...?

  • Answer: USDX is one of the few stablecoins to be fully backed by crypto-assets. This means that we do not deal with fiat to back the value, and thus we don't have some of the issues when it comes to storing fiat funds with banks and custodians. This also makes our product fully digital and built for the future of crypto growth.

Q27:

As a CEO, does your background in Esports and Gaming industry help anything to your management and development of KAVA Labs?

  • Answer: Esports no. But having been a multi-time venture-backed foundeCEO and have gone through the start-up phase before has made creating and running a 2nd company easier. Right now Kava is still small, Fnatic had over 80 employees. It was at a larger scale. I would say developing software is much more than doing the hardware at fnaticgear.com

Q28:

Why did Kava choose to launch IEO on Binance and not other exchanges like: Kucoin, Houbi, Gate, ....?

  • Answer: Kava had a lot of interest from exchanges to partner with for IEO. We decided based on a lot of factors such as userbase, diverse exposure across multiple regions and countries, and an amazing team that provides so much insight into so many communities such as this one. Binance has been a tremendous partner and we also look forward to continuing our partnership far into the future.

Q29:

Currently if Search on coinmarketcap has 3 types of stablecoins bearing the USDX symbol (but these 3 stablecoins are no information). So, what will KAVA do to let users know that Kava's USDX is another stablecoin?

  • Answer: All these USDX have no volume or listings. We will be on Binance. I am not worried.

Q30:

In addition to the Token Allocation for Binance Launchpad, what is the Token Treasury in the Initial Circulating Supply?

  • Answer: This is controlled by Kava Labs, but with the big cash we have saved from fundraising, we see no reason why these tokens would be sold on the market. The treasury tokens are for use in grants, ecosystem growth initiatives, development, and other incentive programs to drive adoption of the platform.

Q31:

How you will compete with your competitors? Currently i don't see much but for future how you will maintain this consistency ? No doubt it is Great and Unique project, what is the main problem that #KAVA is currently facing?

  • Answer: Because our industry is just starting out, I don't like to think of them as our direct competitors. We are all working to grow the size of the pie rather than get a larger slice from a small pie. The one thing that we believe will allow us to stand apart is the community we are building. Being able to utilize our own community along with Cosmos and our other partners like Binance for the IEO, we have a strong footing to get a lot of early users onto our platform. Also, we are also focusing on growing Kava internationally particularly Asia. We hope to build our platform for an even larger userbase than just the west.

Q32:

How do you explain your project to a random person who has never heard of your project?

  • Answer: non-crypto = Kava is a lending platform for users of cryptocurrencies.
  • crypto = Kava is a cross-chain DeFi platform for loans and stablecoins backed by BTC, BNB, XRP, ATOM and other major cryptocurrencies.

Q33:

Will KAVA team have a plan on implementing DAO module on your platform since its efficiency on autonomy, decentralization and transparency?

  • Answer: All voting is already transparent on the Kava blockchain. We approved a number of proposals on our test net.

Q34:

how to use usdx token :only for your platform or you have plan to use usdx for payment ?

  • Answer: Payments is a nice use case, but demand for crypto payments is still small. We may choose to focus here later if demand for crypto payments increases. Currently it is quite small with the bulk of use remaining in trading and speculative use cases.

Q35:

Do you have plans to spread KAVA ecosystem across other continents. if yes, what are the strategies and how can I as a community member contribute to making it possible?

  • Answer: We are already across many continents - I don't think we are in antarctica yet. Africa might be light on nodes as well. I think as we grow on major exchanges like Binance, new node operators will get interested and help decentralize Kava further.

Q36:

Maker's CDP lending system is on top in this market and its Dominance is currently sitting on 64.90 % , how kava will compete will maker and compound?

  • Answer: adding assets like bitcoin which have more value and more users than ETH. It's a bigger market that Maker cannot compete with Kava in.

Q37:

Currently, the community is too concerned about the price. As prices rise, the community rejoice and grow, when falling, many people start throwing negatively. So what is KAVA's solution to getting people to focus on the project rather than the price of the token?

What is your plan to strengthen and grow the community to persuade more individuals to look at the product than the price?

  • Answer: We also share similar concerns as price and price direction is always a huge factor in the crypto industry. A lot of people of course are very short-term focused on flipping for bigger profits. One of the solutions, and what Kava has done, is to make sure that everything structured is for the long-term. So that makes sure that our investors and employees are all focused on long-term gains and growth. Locking vesting periods are part of that alignment. Another thing is that we at Kava are very transparent in our progress and development. We will be regularly posting updates within our own communities to allow our users and followers to keep up with everything we're up to. Please follow us or look at our github if you're interested!

Q38:

How did Kava get on Piexgo?

  • Answer: We did not work with Piexgo. We have not distributed tokens to any exchange other than Binance. I cannot speak to what is going on there, but I would be very wary of what is happening there.

Q39:

Why was the 1st round price so much lower than the current price

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.

Q40:

What is the treasury used for?

  • Answer: Kava's treasury is for ecosystem growth activities.
  • Investors in financing rounds prior to the IEO have entered into long-term lock-up agreements in-line with their belief in Kava’s exciting long-term growth potential and to allow the projects token price to find stability. Following the IEO, the only tokens in circulation will be those sold through the IEO on Binance and the initial Treasury tokens released. No private sale investor tokens are in circulation until the initial release at the end of Q1 2020 and then gradually over the [36] months The initial Treasury tokens in circulation will be used for a mixture of ecosystem grants, the expenses associated with the IEO as well as initial market making requirements as is typical with a listing of this size. Kava remains well financed to execute our roadmap following the IEO and do not envisage any need for any material financings or token sales for the foreseeable future.

Q41:

Everyone have heard about the KAVA token, and read about it. But it would be great to hear your explanation about it. What is the Kava token, what is it's utility? :)

  • Answer: The Kava token plays many roles. KAVA is the native staking token of the Kava blockchain and is used for securing the network. KAVA is delegated to validators, basically professional node operators that run highly-available servers to secure the Kava blockchain. The top 100 validators by weight of staked KAVA earn block rewards that range from 3-20% APR based on the total amount staked in the network. These rewards are split between the validators and the KAVA holders.
  • When users of the platform repay their loans, they must a stability fee (a percentage of the loan) in KAVA tokens. These tokens are burned by the system, effectively deflating the total supply overtime as more users use the CDP system.
  • KAVA is also the primary token used in governance of the platform. KAVA token holders can vote on key system parameter changes and upgrades such as what assets to support, how much USDX in total can be loaned by the system, what the debt-to-collateral ratio needs to be, the stability fees, etc. KAVA holders have a very important responsibility to govern the system well.
  • Lastly, Kava functions as a "Lender of Last Resort" meaning if USDX ever gets undercollateralized because the underlying asset prices drop suddenly and the system manages it poorly, KAVA is inflated in these emergency situations and used to purchase USDX off the market until USDX reaches a state of being over collateralized again. KAVA holders have incentive to only support the good high quality assets so risk of the system is managed responsibly.

Q42:

No matter how perfect and technically thought-out a DeFi protocol is, it cannot be completely protected from any unplanned situations (such as extreme market fluctuations, some legal issues, etc.)

Ecosystem members, in particular the validators on whom KAVA relies on fundamental decision-making rights, should be prepared in advance for any "critical" scenario. Considering that, unlike the same single-collateral MakerDAO, KAVA will be a multi-collateral CDP system, this point is probably even more relevant here.

In this regard, please answer the following question: Does KAVA have a clear risk management model or strategy and how decentralized is / will it be?

  • Answer: Simialar to other CDP systems and MakerDAO we do have a system freeze function where in cases of extreme issues, we can stop the auction mechanisms and return all collateral.

Q43:

Did you know that "Kava" is translated into Ukrainian like "Coffee"? I personally do love drinking coffee. I plunge into the fantasy world. Why did you name your project "Kava" What is the story behind it? What idea / fantasy did your project originate from, which inspired you to create it?

  • Answer: Kava is coffee to you.
  • Kava is Hippopotamus to Japanese.
  • Cava is a region in Spain
  • Kava is also a root that is used in tea which makes your mouth numb.
  • Kava is also crow in Hindi.
  • Kava last but not least is a DeFi platform launching on Binance :)
  • We liked the sound of Kava it was as simple as that. It doesn't have much meaning in the USA where I am from. But it's short sweet and when we were just starting, Kava.io was available for a reasonable price

Q44:

What incentives does a lender get if a person chooses to pay with KAVA? Is there a discount on interest rates on the loan amount if you pay with KAVA? Do I have to pass the KYC procedure to apply for a small loan?

  • Answer: There is no KYC for Kava. Its an open blockchain software platform where anyone with a computer can connect to it and use it.

Q45:

Let's say, I decided to bond my cryptocurrency and got USDX stable coins. For now, it`s an unknown stable coin (let's be honest). Do you plan to add USDX to other famous exchanges? Also, you have spoken about the USDX staking and that the percentage would be higher than for other stable coins. Please be so kind to tell us what is the average annual interest rate and what are the conditions of staking?

  • Answer: Yes we have several large exchanges willing to support USDX from the start. Binance/Binance-DEX is one you should all know ;)
  • The average annual rates for USDX will depend on market conditions. The rate is actually provided by the CDP fees users pay. The system reallocates a portion of those fees to USDX users. In times when USDX use needs to grow, the rates will be higher to incentivize use. When demand is strong, we can reduce the rates.

Q46:

Why should i use and choose Kava's loan if i can use the similar margin trade on Binance?

  • Answer: If margin is available to you and you trust the exchange then you should do whatever is cheaper. For a US citizen and others, margin is often not available and if it is, only for a few asset types as collateral. Kava aims to address this and offer this to everyone.

Q47:

The IEO price is $ 0.46 while the price of the first private sale is $ 0.075. Don't you think that such price gap can negatively affect the liquidity of the token and take away the desire to buy a token on the exchange?

  • Answer: It is natural to worry that early investors got better pricing and could dump on the market. I can assure you that our investors are in this for the long-term. All private sale rounds signed 2 year contracts to run validators - and if they don't they forfeit their tokens. You can compare our release schedule to any other project. We have one of the most restricted circulating supply schedules of any project EVER and its because all our investors are commiting to the long-term success of the project and believe in Kava.
  • About the pricing itself - it is always a function of traction like for any start-up. When we made our public announcement about the project in June, we were only a 4 man team with just some github code. We could basically run a network with a single node, our own. Which is relatively worthless. I think our pricing of Kava at this time was justified. We were effectively a seed-stage company without a product or working network.
  • By July we made severe progress on the development side and the business side. We successful launched our first test net with the help of over 70 validator business partners around the world. We had a world-wide network of hundreds of people supporting us with people and resources at this point and the risk we would fail in launching a working product was much lower. At this point, the Kava project was valued at $25M. At this point, we had many VCs and investors asking for Kava tokens that we turned away. We only accepted validators that would help us launch the network. It was our one and only goal.
  • Fast forward to today, the IEO price simply reflects the traction and market demand for Kava. Our ecosystem is much larger than it was even a month ago. We have support from Ripple, Cosmos, and Binance amongst other large crypto projects. We have 100+ validators securing our network with very sophisticated high-availability set-ups. In addition, our ecosystem partners have built products for Kava - such as block explorers and others are working on native integrations to wallets and exchanges. Launchpad will be very big for us. Kava is a system designed to cater to crypto traders and investors and in a matter of days we distributed via Binance Launchpad and put in the hands of 130+ countries and tens of thousands of users overnight. It doesn't get more DeFi than that.
  • TLDR - I think KAVA is undervalued and the liquid supply of tokens is primarily from the IEO so its a safer bet than other IEOs. If the price drops, it will be from the overall market conditions or fellow IEO users not due private sale investors or team sell-offs.

Q48:

Can you introduce some information abouts KAVA Deflationary Fee Structure? With the burning mechanism, does it mean KAVA will never reach its max supply?

  • Answer: When loans are repaid, users pay a fee in Kava. This is burned. However, Kava does not have a max supply. It has a starting supply of 100M. It inflates for block rewards 3-20% APR AND it inflates when the system is at risk of under collateralization. At this time, more Kava is minted and used to purchase USDX off the market until it reaches full collateralization again.
  • TLDR: If things go well, and governance is good, Kava deflates and hopefully appreciates in value. If things go wrong, Kava holders get inflated.

Q49:

In your opinion what are advantage of decentralized finance over centralized?

  • Answer: One of the main advantages is not needing to pay the costs of regulation and compliance. Open financial software that is usable by anyone removes middle men fees and reduces the barrier for new entrants to enter and make new products. Also DeFI has an edge in terms of onboarding - to get a bank account or an exchange account you need to do lots of KYC and give private info. That takes time and is troublesome. With DeFi you just load up your funds and transact. Very fast user flows.

Q50:

Plan, KAVA how to raise capital? Kava is being supported by more than 100 business entities around the world, including major cryptocurrency investment funds like Ripple and Cosmos, so what did kava do to convince investors to join the project?

  • Answer: We have been doing crypto research and development for years. Ripple and Cosmos were partners before we even started this blockchain with Kava Labs. When we announced Kava the DeFi platform they knew us already to do good work and they liked the idea so they support us.
submitted by Kava_Mod to KavaUSDX [link] [comments]

A Letter to CoinEx Users from Haipo Yang in 2020

A Letter to CoinEx Users from Haipo Yang in 2020
Dear CoinEx Users:
I am Haipo, CEO of CoinEx. The Chinese New Year has just passed and the coronavirus outbreak casts a shadow on society and our hearts. At this moment, I sincerely hope that everyone stay safe and healthy.
From December 24, 2017 to today, CoinEx has been with you for more than two years. Having experienced a rebirth in 2018, CoinEx embarked on a new journey since last year. “Do something that can change the real world with the blockchain.” This is my original intention to create CoinEx, and I hope more people will get to know blockchain through CoinEx. CoinEx always bears in mind the ambition of putting the blockchain to good use and making the world better.
2019 witnessed how CoinEx consolidated the foundation for its ambitions. CoinEx Accelerators, futures, options, CoinEx Lending, CoinEx DEX, CoinEx Chain, the key account privilege system, and a new value system for CET… We have completed what may take others four or five years, but we also know that a complete ecosystem is the first step to achieve our ambitions. CoinEx still has a long way to go, and what we are doing now is just a small part.
With the arrival of 2020, the blockchain world has embraced its eleventh year, and CoinEx has also ushered in its third year of growth. I am very grateful to every user who has always been supporting CoinEx. It is your encouragement along the way that makes it possible for me to share with you our progress in 2019 and look into 2020. Now I’m going to explain to you in details of what CoinEx has gone through in the past year and every new breakthrough it has achieved.

First, users are our first priority: 24-hour online customer service and key account privileges

“Users first” is the service principle that CoinEx has always implemented, and the ultimate product experience is our basic practice in abiding by this concept.
As the chief product experience officer of CoinEx, I deliver one idea to the team on many occasions, that is, the most important for a product developer is the ability of instantly changing from an expert to a novice so that he or she can judge and design the product from users’ perspective. We want CoinEx to be a product that can be operated with ease even by a novice and a digital asset service platform that serves as a wallet. I believe that’s exactly what CoinEx means to its users as we really did it.
In addition, in order to serve users around the world, we have launched versions of ten languages, respectively Arabic, Italian, Malaysia, German, Ukraine, Portuguese, French, Turkish, Vietnamese and Indonesian, in 2019. CoinEx has become a global trading platform with the most languages.
High-quality and efficient service represents our efforts to implement the “users first” concept.
In 2019, CoinEx’s global customer service team expanded four times on the original basis, and gradually improved the customer service system in practice. At CoinEx, every customer service personnel must be strictly selected and trained from interview to induction. We strive to ensure that each customer service personnel can be timely, meticulous and professional in answering users’ questions so that our users can enjoy high-quality services. As long as you have any doubt, the CoinEx customer service team will be there for you around the clock.
On September 26, 2019, after months of user surveys and reference to the VIP service cases of hundreds of Fortune 500 companies, we officially launched a privilege program for key users. We must never be unworthy of every user’s trust, and we want every key user to enjoy his or her privileges at CoinEx. In addition to basic customer service, we provide them with “customized fast services” and “customized value-added services” from three aspects: the account, transaction, and service.

Second, build a complete product system: spot, futures, leveraged trading, options, perpetual contracts, CoinEx Lending, and Accelerator

In order to meet users’ diversified trading needs, we have refined our products carefully, and now we have established a complete product system covering spot, futures, leverage, options, perpetual contracts, wealth management products, and high-quality project accelerators.
Spot Trading
To enrich the asset classes of the spot market, the CoinEx Research Institute has dedicated itself to exploring and screening of global blockchain projects last year. At the end of 2019, there were 100 asset classes on CoinEx, a success in fulfilling the target set at the beginning of the year.
For trading depth, we have introduced preferential policies for market makers, which is to cooperate with excellent quantitative teams in the market and run operating campaigns to increase our asset liquidity.
Futures Trading
On July 15, 2019, we launched a new trading service — futures contracts, and opened five major trading markets: Binance Coin, Huobi Token, OKB, Polkadot, and Telegram Open Network. At the same time, our original Call Auction along with Short-term/Long-term price limit ensures the stability of Futures market and large fluctuations in futures prices can be avoided.
Leverage Trading
In 2019, we launched a leverage trading function that allows users to invest more with small funds.
Perpetual Contracts
In addition to futures trading, we have also developed perpetual contracts to support the trading of digital currency futures such as BTC, BCH, LTC and ETH to meet the needs of professional traders for high leverage and arbitrage, inter temporal arbitrage and hedging. In the long run, such market is of great positive significance for digital assets.
Options Trading
In August 2019, we successfully launched a new derivatives trading market — options trading, a financial instrument based on futures. Compared with futures trading, options trading features lower risks, helping investors to profit from multiple dimensions.
CoinEx Lending
We launched CoinEx Lending, a wealth management product, which improves our derivatives services and provides users with an additional option for the pursuit of a stable investment. CoinEx Lending will distribute 70% of the platform’s interest from leveraged. Users only need to transfer the idle assets to CoinEx Lending to enjoy daily revenue, further enhancing their asset utilization.
Excavator of quality projects: CoinEx Accelerator
For the past decade since the birth of the blockchain, digital assets and projects have been driving the blockchain to realize its value step by step. As an important exploration of the application of blockchain technology, blockchain projects are often
In 2019, after rigorous screening and in-depth research by the CoinEx Research Institute, the CoinEx Accelerator screened 13 premium blockchain projects including SEELE and BNN for users. These projects have proved excellent in both technology and asset appreciation. Among the ten projects with the highest return on investment according to media statistics in 2019, technology-based SEELE was included in the list with a 400% increase.
At this point, CoinEx has completed the construction of the entire ecosystem for the product system. The cornerstone of the product has been solidified. What we need to do next is to make every function and service perfect.

Third, optimize the team structure and do something interesting with great minds

I once said that I wanted to create a company that is very fun, interesting, and awesome where some great minds are working on something exciting together. I have created the fun and interesting part. The main task of the past year is to find those great minds to join me.
In 2019, the team went through a period of confusion and groping. There are some problems in terms of both staffing and department collaboration. Fortunately, such troubles have been greatly relieved after two organizational structure adjustments.
In September 2019, Eddie, former Marketing Director at Bitmain, officially joined the CoinEx team. Eddie is an all-rounder with extensive experience in market operation and team management. I believe with him working with us, CoinEx will make greater breakthroughs in team management and brand building in the future.
In addition, we have attracted increasing outstanding talents for the past year, and have grown to a team with nearly 100 members. At present, we have established a complete team management system, incentive system and training system. I always believe that only when the team members are united as one and all do a great job, can we provide better services for users.

Fourth, it is the mission of a digital asset service platform to screen high-quality projects: to launch 100 high-quality projects

The abundant types of trading assets serve as the foundation of a digital asset service platform. In the past year, the CoinEx Research Institute has been committed to exploring and screening high-quality projects worldwide, increasing the types and number of tradable assets for users. I am proud to say that, as of December 31, 2019, CoinEx has launched 100 high-quality blockchain projects. We ensure that every project has undergone in-depth research and investigation by the think tank of the Research Institute, and is finally strictly appraised by the coin issuance decision committee before it goes online. We hope that each CoinEx user can avoid unnecessary risks and rest more assured in investment.
In 2020, we will continue to improve the asset list on CoinEx and provide users with global high-quality blockchain projects to further realize the vision of global and professional cryptocurrency exchange service provider.

Fifth, build the most solid cornerstone of the blockchain: CoinEx Chain, CoinEx DEX, and CET

At present, the public chain, the cornerstone of the blockchain industry, remains the bottleneck of the industry’s development, and the key still lies in technological breakthroughs. In 2019, CoinEx also explored the third generation of public chains. Our solution is three dedicated chains in parallel to achieve both performance and flexibility.
On Nov.11 last year, ViaBTC, Bitmain, Matrixport, and Bitcoin.com jointly launched the Mainnet of CoinEx Chain, a milestone in our journey towards the ambition.
CoinEx DEX is the first application scenario of CoinEx Chain. It is the world’s first DEX dedicated public chain developed on the Tendermint consensus protocol and Cosmos SDK, under the leadership of my good friend Jiazhi Jiang, a senior blockchain technology expert. CoinEx DEX is friendly to ordinary users who have zero experience in digital assets, and has made many innovations in applications and wallets.
After CoinEx Chain and CoinEx DEX went online, CET was also given higher value and mission. As the basic currency of the public chain ecosystem, it has more value sources than the income of the CoinEx platform. Now we can use CET to develop tools at CoinEx DEX, to open accounts, to purchase and modify account names, etc.

Sixth, CoinEx’s ecosystem and partners

In the past year, besides the fruitful results in products and ecosystem improvements, CoinEx has also gained many like-minded partners.
Market liquidity team
In 2019, CoinEx further upgraded the market maker’s preferential policies. Market makers on other platforms or other excellent maker strategy teams can directly match CoinEx market makers and enjoy privileges at a negligible rate in CoinEx.
CoinEx Chain nodes
On October 16, 2019, CoinEx Chain officially launched the global Node Election plan. We set off from Shenzhen to places such as Beijing, Shanghai, Hangzhou, and Singapore to host offline campaigns. It’s easy to make new acquaintances, yet those who share the same ideals with you are hard to find. So we really cherish the cooperation with dozens of peers such as Matrixport, Hoo, TokenInsight, BTC.com, Bitcoin.com, Ant Mining Pool, Wayi, and NNB in the construction of the CoinEx Chain ecosystem.
CoinEx Ambassadors
Of course, CoinEx cannot grow without a group of special partners around the world — CoinEx Ambassadors. They commit themselves in work such as community building, promotion and product translation. They all contribute their share to CoinEx.
I would also like to take this opportunity to express my gratitude to the CoinEx Ambassadors.

Seventh, keep moving forward in 2020

The year 2020 is a very special year. A considerable part of the important national strategic goals are set to be achieved in this year. Based on an intergenerational interval of a decade, we have entered the third generation of the 21st century.
It is also a year of special significance for CoinEx. This year we will comprehensively upgrade our products to further enhance users’ experience, keep launching high-quality assets online at a steady pace to meet users’ more diversified demands for trading assets, accelerate globalization and compliance across the world, and launch a new Ambassador Program to drive the construction of CoinEx’s community.
As for the CoinEx Chain, we will focus on the development of the Smart Chain, perform two hard fork upgrades on the DEX Chain, and introduce high-quality stable coins, Defi and other applications.

Blessings for the Future

The blockchain industry is still in its early stage of development, and huge room for growth is expected in the future. What we have to do is to continuously improve our product and service quality, as well as to enrich asset types to better meet user needs.
Again, I would like to express my gratitude to the users who have shown great patience and support to CoinEx, to the CoinEx Chain nodes who have trusted us enough, to the CoinEx Ambassadors who have contributed a lot to our development, and to partners who have been working with us along the way.
I wish you all the best in the new year!
Haipo Yang, CoinEx CEO
February, 2020

https://preview.redd.it/im4kwke3wtg41.jpg?width=1092&format=pjpg&auto=webp&s=7bb452833f2fa827f06a80c034dca1fa71025c73
submitted by CoinExcom to u/CoinExcom [link] [comments]

How to adjust your leverage when trading on Binance Futures - Binance Guides How to SHORT or LONG Bitcoin with Leverage  BINANCE FUTURES TUTORIAL  EXPLAINED for Beginners Binance Margin Trading Tutorial ✅ BITCOIN BREAKOUT TODAY!!!  Binance Leverage Trading, Will Compete With Bybit & BitMEX Met Leverage Traden op Binance  Doopie Cash  Bitcoin & Crypto Binance Margin Trading Full guide for beginner to pro in HINDI - CRYPTOVEL How to use Bybit To Trade Bitcoin With Leverage NOT Bitmex #Binance Futures - Trade Bitcoin, altcoins and more with up to 125x leverage THE REAL TRUTH ABOUT BITCOIN LEVERAGE TRADING... How to SHORT or LONG Bitcoin with Leverage  BINANCE ...

<p> on: function(evt, cb) { { Free Binance Calculator – use this calculator to work out the trading fees and profit/loss for your trade on the Binance cryptocurrency exchange. Read more on our about us page for details. Generally, the leading Binance exchanges charge a 0.20% to 0.25% commission fee. Daily Newsletter Bitcoin NewsAltcoin NewsLitecoin NewsEthereum NewsBlockchain NewsBitcoin ... Fellow Binancians, The 9th round of the new Community Coin Vote is now complete. Congratulations to the winner, Measurable Data Token (MDT) on having the most votes. We would also like to thank TT for their participation.. All users that voted for MDT will receive an airdrop of 402.9685349 MDT to their Binance accounts for each vote they cast. For example, if you had cast 10 votes for MDT, you ... Leverage. Margin trading is not available at Binance. For those of you who are not familiar with the trading world – this is a system which allows you to trade with more money than you actually have in your account. Your balance is then used as a guarantee to maintain your position open. As an example, forex brokers require very little in ... New comments cannot be posted and votes cannot be cast. Sort by. best. level 1. 6 points · 1 year ago. Kraken has 5x for a few pairs. level 1. 2 points · 1 year ago. Yes there are leveraged crypto trading platforms, but I would avoid them and would rather use Binance instead because it is safer or better to trade without margin, margin or leverage trading for me is the same as gambling with ... On Nov. 4, crypto data market aggregator CryptoQuant published a chart indicating Binance’s Estimated Leverage Ratio — open interest divided Banks ️ Bitcoin. After years of skepticism, JPMorgan sent out its rationale for why Bitcoin could double or triple in a research note sent out to its investors. It also has been reaching out to crypto-native firms in the hopes of enlisting sub-custodians to offer crypto custody. And Michael Del Castillo of Forbes published a thorough look at what may be the real purpose of Binance’s U.S ... Trade over 40 cryptocurrencies and enjoy the lowest trading fees in America. Bitcoin Trade Volume — Analysis of Real Bitcoin Trade Volume from Bitwis ; Fastest live cryptocurrency price & portfolio tracker with historical charts, latest coin markets from crypto exchanges, volume, liquidity, orderbooks and more! UA-109208733-1 Coin The volume of a certain cryptocurrency- be it a coin or a token, refers to a fairly simple number: the amount of that coin/token that has ... Binance CEO Changpeng Zhao stated that Binance’s P2P trading is “seeing double digit growth. Sometimes even week-on-week.” Binance’s P2P trading volume topped $4.2 billion in the past 12 months. And, on October 22, the network’s daily trading volume hit an all-time high of $46 million. The platform allows buyers and sellers to transact directly with each other, without a third party ... So it seems I can change the leverage while in a trade. Does this mean I can increase the leverage if the breakout goes my way, and decrease the leverage if it breaks out the other way? What is the catch other than the fees that get compounded? 5 comments. share. save. hide. report. 100% Upvoted. This thread is archived. New comments cannot be posted and votes cannot be cast. Sort by. best ...

[index] [7566] [18994] [12963] [552] [11182] [8139] [13640] [13513] [2782] [14938]

How to adjust your leverage when trading on Binance Futures - Binance Guides

Margin trading gives you the option to trade with leverage on Binance. ... Bitcoin Trading Bots Test und Erfahrungen (Bitcoin Profit, Bitcoin Code etc.) - Duration: 15:41. Block-Builders 39,531 ... Live Bitcoin Trading With Crypto Trading Robot DeriBot on Deribit DeriBot Alternative channel 492 watching Live now How to Trade Options on Robinhood for Beginners in 2020 Comprehensive Guide by ... #Binance Guides: Adjusting your Binance Futures leverage This video guide is about how you can adjust your leverage when trading with Binance Futures. Sign up to Binance and get a 10% discount on ... Binance Futures Trading Tutorial in Hindi BINANACE LEVERAGE TRADING ... How to SHORT or LONG Bitcoin with Leverage BINANCE FUTURES TUTORIAL - Duration: 13:32. sunny decree 94,757 views. 13:32 ... Bitcoin Technical Analysis & Bitcoin News Today: Binance will launch Bitcoin leverage trading. This mean that Binance will compete with BitMEX and Bybit. Also, I'll use technical analysis on the ... 🤑Met Leverage Traden op Binance Doopie Cash Bitcoin & Crypto Doopie Cash. Loading... Unsubscribe from Doopie Cash? Cancel Unsubscribe. Working... Subscribe Subscribed Unsubscribe 12.3K ... JOIN BYBIT NOW: https://www.bybit.com/home/en/index.html?affiliate_id=706&group_id=217&group_type=1 ByBit is a worldwide platform for cryptocurrency derivati... 🟡Binance Futures 10% Off Fees Code: https://accounts.binance.com/en/register?source=futures&ref=sunnydecree 🟡Binance Signup 20% Off Fees for Altcoins: https:... #bitcoin #crypto #cryptocurrencies In this quick video we will show how to place a trade in Binance Futures. ----- ... THE REAL TRUTH ABOUT BITCOIN LEVERAGE TRADING...💀 sunny decree. Loading... Unsubscribe from sunny decree? Cancel Unsubscribe. Working... Subscribe Subscribed Unsubscribe 113K. Loading ...

http://binary-option-trade-saudarab.bestcryptocurrency.pw